Publicaties en projecten

 

Voor de provincie Overijssel evalueerden we hoe maatjesprojecten voor jongeren in de provincie Overijssel bijdragen aan de zorg voor deze jongeren. ‘De magie van een maatje – vrijwillige coaching in de jeugdzorg’. Dit verslag is digitaal op te vragen bij mij.

 

 

Door de Hogeschool Utrecht werd onderzoek gedaan naar de effecten van het eerste maatjesproject dat Fiene van Loock en Laura Peeters hebben opgezet. 10 jaar na deelname aan dit maatjesproject zochten de onderzoekers de oud deelnemers op met dit ontroerend mooi verslag als gevolg. Niet onze publicatie, wel onze trots! De methodiek van alle volgende maatjesprojecten is gebaseerd op dit eerste project en de uitkomsten uit dit onderzoek.

 

 

Vanuit Stichting Two Get There ontwikkelden we professionele handboeken en projectenplannen voor maatjesprojecten.

De handboeken KunstExpress Maatjesproject, &U Meidenproject en Vette Pret Maatjesproject zijn tegen een vergoeding van 100 euro excl. BTW op te vragen. Op basis van het handboek kun je een bewezen maatjesconcept opzetten binnen de eigen organisatie. Al het denkwerk is al voor je gedaan; de handboeken bevatten een uitgebreide methodiekbeschrijving inclusief begroting, activiteitenplan, stappenplan, wervingsprofielen. Neem contact op voor meer informatie!

 

 

 Voor het &U Meidenproject ontwikkelden we een activiteitenwaaier waarmee je een gesprek kan openen over een thema met een jongere. In de activiteitenwaaier staan per thema ook activiteiten uitgewerkt die je samen kunt uitvoeren, zodat je al doende samen leert. Een instrument dat je ook zonder een maatjesproject kunt inzetten in het werken met meiden. Kosten: 30 euro excl. BTW